Amanetyst - program simplu pentru amanet

Amanetyst

Programul Amanetyst este destinat caselor de amanet cu o structura organizationala simpla cu scopul de a oferi flexibilitate in configurarea contractelor pe loc in opozitie cu rigiditatea determinata de o configurare prelabila a tipurilor de contracte. Acest model este ideal pentru o afacere la inceput de drum, cu un singur punct si un angajat de incredere. 

Propus ca alternativa la programul Saga Amanet - solutia completa pentru societatile comerciale care au ca obiect de activitate acordarea creditelor in sistem de amanet - Amanetyst a fost construit cu accent pe simplitate si flexibilitate in detrimentul unei securitati mai riguroase.

 

Programul software Amanetyst poate fi folosit strict pentru amanet, de la acordarea imprumutului pana la executarea gajurilor expirate, pentru un singur punct de lucru. 

 

Pentru a permite o flexibilitate ridicata la incheierea contractului de amanet, parametrii acestuia, precum perioada, preturile de evaluare si procentele pentru dobanzile practicate vor fi introduse de persoana care intocmeste contractul de amanet, renuntandu-se astfel la sistemul oarecum rigid de selectare a unor valori preconfigurate pentru parametrii de contract.

Atfel, amanetistul poate intocmi contract dupa contract, similare sau diferite atat in privinta parametrilor cat si a clauzelor dorite. 

Pe langa rapoartele obisnuite pentru un astfel de program, Amanetyst a fost dotat cu un raport de analiza, care permite o verificare interna a modului in care au fost acordate imprumuturile, evidentiind contractele intocmite in afara tiparului comun.

In contextul unui contract pe rol se pot efectua prelungiri si/sau restituiri de gajuri, atat partial sau integral. Gajurile expirate ("cazute") vor fi executate in vederea valorificarii lor pentru recuperarea imprumuturilor acordate. 

Operatiunile de amanet care presupun incasari si plati sunt reflectate automat in registrul de casa precum si in celelalte rapoarte centralizatoare (raport de gestiune, liste de inventar, raportul special de evidenta pentru aur).

Prin predefinirea operatiunilor contabile determinate de activitatea de amanet, la sfarsitul fiecarei luni se poate obtine un raport contabil centralizat si/sau detaliat continand toate articolele contabile pentru fiecare operatiune in parte.

 

Programul poate fi descarcat si utilizat gratuit pentru o perioada de 30 zile folosind link-ul de mai jos. La finalul perioadei de evaluare va trebui sa achizitionati o licenta de utilizare daca doriti sa folositi programul in continuare.

 

Pretul unei licente de utilizare este de 390 Lei. Impreuna cu licenta de utilizare veti primi gratuit un abonament de 12 luni pentru actualizari si suport tehnic. Abonamentul poate fi prelungit ulterior pentru 12 luni contra valorii de 100 Lei. Comanda acum!

 

Prin imaginile urmatoare puteti observa cum arata programul in timpul utilizarii, acestea prezentand cateva din ecranele de lucru ale programului.

 

spatiul de lucru al programului amanetyst Ca urmare a apasarii pe link-ul de autentificare in spatiul de lucru s-a deschis o casuta prin care se cere parola de administrator Dupa autentificare in coltul drept este afisata o casuta de informare care semnalizeaza ca programul se afla in modul de configurare pana la delogarea administratorului Ecranul care contine campurile pentru datele firmei si a punctului de lcru Este deschis ecranul de configurare a datelor societatii si punctului de lucru pe ste care este deschisa o fereastra in care se poate introduce un template cu textul care reprezinta clauzele din contractele de amanet Sunt afisate optiunile de meniu pentru grupul "operatii" care contine optiunile "clienti", "contracte amanet", "executare gajuri expirate" si "incasari/plati diverse" Sunt afisate optiunile de meniu pentru grupul "Rapoarte" care contine optiunile "registru de casa", "Raport de gestiune", "Liste de inventar", "Registru special de evidenta", "Raport contabil" si "Situatie analiza amanet" Ecranul de introducere a unui contract de amanet in care este afisat un meniu la apasarea butonului "Adauga" cu optiunile: "Aur", "Electrice", "Auto", "Imobiliare", "Diverse" Ecranul de introducere a contractului de amanet are un gaj introduse si sunt aratate valori introduse in campurile care contin parametrii contractului: perioada contract, perioada minima, perioada prelungire, perioada post contract, procentul de dobanda pe zi pentru fiecare si dobanzile in lei calculate pentru fiecare atat pe zi cat si pentru intreaga perioada In ecranul unui contract pe rol este afisata o lista cu restituiri care a fost deschisa la apasarea butonului "Restituiri" peste care este afisat un ecran in care se vad gajurile din contractul pe rol care pot fi bifate in vederea restituirii. In dreptul acestora sunt calculate dobanzile aferente. Ecranul raportului cu lista de inventar care este despartit in doua tabele, in partea de sus este afisat un gaj in aur iar in tabelul de jos sunt afisate gajurile de alta natura decat obiecte in aur Ecranul raportului contabil care este impartit in doua tabele, unde in standa sunt afisate articolele contabil eiar in dreapta sunt afisate documentele care au generat articolul selectat in stanga. L baza se pot obserav 2 butoane pentru tiparie cu textele: "Raport centralizat", "Raport detaliat / operatii", "Raport detaliat / data" 

 

Autentificare

Autentificati-va aici pentru
kit-ul de actualizare al
programului Saga C.P.